lördag 16 april 2011

Stig på besök

Kommer ni ihåg Stig som jag var kattvakt åt för ett tag sen? Igår kom han och hans matte Lisa på besök till oss och så här tyckte alla de inblandade:

Jag:
"Trevligt att ha en katt i lägenheten man kan gosa med. Hoppas Nalla lär sig något."

Lisa:
"Hoppas Stig blir trött och tar det lugnt i natt"


Stig:
"Det här var ju ganska spännande."

Semlan:
"Vilken söt och trevlig pojke."

Nalla:
"Du är ful! Du är äcklig! Du gör alltid fel! Du stinker! Din matte stinker!" osv...

Nalla tyckte alltså att den här idéen var den sämsta jag någonsin haft. Hon höll på att morra och fräsa nästan konstant under besöket som varade i ca tre timmar.

Troligen berodde hennes avsky till Stig på att de båda är dominanta. Fast till skillnad från Nalla hanterade Stig situationen med bravur: Han var inte ute efter att ta över något och rörde sig väldigt försiktigt i Nallas närhet och visade tydligt att han bara ville vara vän. Det enda som var otydligt i hans kroppspråk var hans svans; Stig viftar nämligen på svansen i alla lägen, både när han är glad och irriterad, kanske Nalla misstolkade det.

Men Nalla anföll i alla fall inte Stig, hon bara hotade, så besöket var inte en katastrof även om syftet inte riktigt uppfylldes: Vi skulle ju visa Nalla hur en tamkatt beter sig, men när vi höll i Stig var det som om hon inte såg honom. "Katter ska ju inte bli burna av människor så då kan det ju inte finnas nån katt där" verkade hon resonera.

När Stig och Lisa hade gått hem igen så hördes det efter en liten stund någon i korridoren. Då sprang Nalla till dörren med lite uppburrad svans och i skrämselposition som om hon tänkte klå upp Stig om det var han som kom tillbaka. Knäppkatt ^^

Hon förlät mig för mitt dumma påhitt att bjuda in en annan katt rätt snabbt, för bara nån timme efteråt testade jag att kela med henne och hon tyckte det var ok, till och med nästan skönt.




2 kommentarer:

  1. Oj då... vilken surmin Nalla har :( men man kan ju inte älska alla :) så är det ju bara!

    Malin

    SvaraRadera
  2. Tur att inte husse fått någon sådan idé!
    Då skulle vi äta upp inkräktaren med hull och hår.
    :-)

    SvaraRadera